Optiprint prodaja

Odabir najboljeg pisača za vaše poslovanje definitivno nije laka odluka. S obzirom na složene tehničke specifikacije i desetke dostupnih modela, odabir novog uređaja može se činiti prilično kompliciranim.

Svakako je poželjno odabrati višenamjenski printer. Višenamjenski pisač nudi sve-u-jednom ispis, fotokopiranje i skeniranje i najbolje je rješenje za većinu tvrtki.

Ako želite znati kako odabrati najbolji višenamjenski pisač za svoju tvrtku, sljedeći vodič je upravo ono što trebate.

Kriteriji za odabir pravog pisača

 1. Saznajte koja veličina pisača odgovara vašem prostoru

Ne biste trebali pogriješiti odabirom pisača koji nije odgovarajuće veličine za vaš ured. Prije nego što odaberete pisač, razmislite o tome gdje ćete ga instalirati i kako će veličina ili mjesto pisača utjecati na mobilnost i produktivnost vaših zaposlenika.

Ako odabir velikog pisača znači njegovo postavljanje na neprikladno mjesto, to može negativno utjecati na učinkovitost vašeg radnog mjesta. Srećom, višenamjenski inkjet pisači dolaze u kompaktnim veličinama pa ne zauzimaju puno prostora u uredu.

 1. Uzmite u obzir svakodnevne potrebe vašeg ureda

Pisač koji odaberete trebao bi moći pratiti vaš dnevni tijek rada. Ako vaš ured ima velike potrebe za ispisom, višenamjenski pisač je dobar izbor. Ako vaš ured ispisuje, kopira i skenira velike količine dokumenata na dnevnoj bazi, velika brzina laserskog pisača može zadovoljiti vaše potrebe. Ako trebate izraditi visokokvalitetne fotografije i ispisati ih na različitim formatima dokumenata ili na različitim vrstama papira, inkjet pisač je bolji izbor.

Koliko tiskate samo je prvo pitanje koje si trebate postaviti. Što ispisujete i koliko će zaposlenika ispisivati ​​iz svake ispisne jedinice važni su čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru pisača. U nastavku su neka osnovna pitanja koja biste si trebali postaviti:

– Koje poslove ispisa koristite? Većina modernih višenamjenskih pisača ne samo da može ispisivati, već i kopirati, faksirati, skenirati i slati dokumente e-poštom, što je nešto o čemu biste trebali razmisliti.

– Kakve dokumente najčešće ispisujete? Trebate li ispis u boji u svakodnevnom radu ili vam je dovoljan crno-bijeli ispis?

– Želite li da vaš pisač bude umrežen između više zaposlenika ili samo jednog? Možete li uštedjeti novac odabirom pisača većeg kapaciteta umjesto kupnje više pojedinačnih pisača?

– Koliko prostora imate za rad? Male tvrtke često rade u malim prostorima, pa je važno znati da su neki pisači jednostavno veći od drugih.

 1. Procijenite koje su funkcije bitne

Razmislite koje dodatne značajke najbolje odgovaraju vašem uredskom tijeku rada. Značajke poput mobilnog ili bežičnog ispisa mogu poboljšati produktivnost vašeg ureda, ali su nekim tvrtkama važnije od drugih.

Kako bismo vam pomogli u odgovoru na postavljena pitanja, pružamo Vam osnovnu analizu višenamjenskih pisača koje posjeduje tvrtka Optiprint, d.o.o. portfelja i predstavili specifične modele za usporedbu

Mali višenamjenski pisači

Manji višenamjenski pisači prikladni su za mala poduzeća i kućne urede. Ovi pisači su mali i zauzimaju malo prostora. Jednostavni su za korištenje i moćni te ispisuju u visokoj razlučivosti. Brzina ispisa je prosječna za crno-bijele kopije i nešto sporija za ispise u boji. Obično imaju samo jednu ladicu za papir i nešto manje ulaznog prostora. Stolni pisači nude mogućnost obostranog ispisa i skeniranja. Omogućuju vam slanje skeniranih dokumenata putem e-pošte i u mrežnu mapu računala. Manji pisač je prikladniji za do pet korisnika

HP OfficeJet Pro 9012e

HP OfficeJet Pro 9012e (Foto: Optiprint, d.o.o.)

HP OfficeJet Pro 9010 multifunkcijski uređaj

HP 9010 uređaj najčešće koriste samostalni poduzetnici, mikro poduzeća i mala poduzeća. Koriste ga i manje jedinice obrazovnih ustanova, poput područnih škola i malih vrtića.

 • Pogodno za: male urede.
 • Prednosti: Wi-Fi povezivost, kvalitetan ispis, faks, automatski dvostrani ispis, automatsko uvlačenje papira za skeniranje i kopiranje.
 • Značajke: Ispis/kopiranje/skeniranje.
 • Format i tehnologija: A4, inkjet.
 • Razlučivost ispisa: 1.200 x 1.200 dpi.
 • Brzina ispisa: do 22 stranice u minuti (crno-bijelo) i 18 stranica u minuti (u boji).
 • Povezivanje: USB, Wi-Fi, mreža.
 • Kapacitet ladice za papir: 225 listova.
 • Mogućnost bežičnog ispisa: da

Veći višenamjenski pisači

Veći višenamjenski pisači su veći i imaju najmanje dvije ladice za papir. Neki od njih nude mogućnost ispisa na različite veličine papira (formati A3 i A4). Veći višenamjenski pisači poznati su po svojim boljim performansama. Brzina ispisa i skeniranja je velika i lako se može usporediti s brzinom ispisa velikih kopirnih strojeva (do 55 stranica u minuti). Višenamjenski uređaj nudi brzo dvostrano skeniranje i ispis, kao i mogućnost slanja skeniranih dokumenata e-poštom ili njihovog spremanja u mrežnu mapu računala. Stolni višenamjenski pisači imaju ugrađene inteligentne metode snimanja i obrade dokumenata i nude napredne sigurnosne mogućnosti.

Više računalnih jedinica može se spojiti na veći višenamjenski pisač (prikladan za do osam korisnika).

HP PageWide Pro 477dw MFP

HP PageWide Pro 477dw (Foto: Optiprint, d.o.o.)

HP PageWide Pro 477dw MFP

HP 477 printer najčešće koriste male i srednje tvrtke koje trebaju snažniji printer i cijene brzi ispis i skeniranje.
Često su to poduzeća koja se bave računovodstvom, knjigovodstvom, revizijom i porezima, kao i odvjetnička društva i konzultantske tvrtke.
U obrazovnim ustanovama HP 477 koriste osnovne i srednje škole.

 • Prikladno za: male, srednje i velike urede.
 • Prednosti: brzi ispis i skeniranje, automatski dvostrani ispis, Wi-Fi, automatski ulagač papira za skeniranje i kopiranje, dvije ladice za papir.
 • Značajke: Ispis/skeniranje/kopiranje/faksiranje.
 • Format i tehnologija: A4, inkjet.
 • Rezolucija ispisa: do 2.400 x 1.200 dpi.
 • Brzina ispisa: do 55 stranica u minuti (crno-bijelo) i do 40 stranica u minuti (u boji).
 • Povezivanje: USB, mreža, Wi-Fi.
 • Kapacitet ladice za papir: 500 listova druga ladica, 50 listova prva ladica.
 • Mogućnost bežičnog ispisa: da
HP OfficeJet Pro 7740 MFP

HP OfficeJet Pro 7740 (Foto: Optiprint, d.o.o.)

HP OfficeJet Pro 7740 MFP

Najveća prednost pisača HP Pro 7740 je mogućnost kopiranja na A3 format.
Ovaj printer pogoduje tvrtkama koje se bave arhitektonskim, urbanističkim i tehničkim projektiranjem, kao i geodetskim tvrtkama.
Od obrazovnih institucija, HP 7740 uglavnom koristi dječjim vrtićima.

 • Pogodno za: urede srednje veličine.
 • Prednosti: A4 i A3 ispis, ispis bez obruba, Wi-Fi, dvostrani automatski ispis, automatsko uvlačenje papira za skeniranje i kopiranje.
 • Značajke: Ispis/skeniranje/kopiranje/faksiranje.
 • Format i tehnologija: A3, inkjet.
 • Rezolucija ispisa: do 4800 x 1200 dpi.
 • Brzina ispisa: do 22 str/min (crno/bijelo), do 18 str/min (u boji).
 • Povezivanje: USB 2.0, Wi-FI, mreža.
 • Kapacitet ladice za papir: 250 listova prva ladica, 250 listova druga ladica.
 • Mogućnost bežičnog ispisa: da.

Fotokopirni strojevi

 Strojevi za fotokopiranje koriste se u većim uredima. Oni su veliki, samostojeći strojevi koji zauzimaju puno prostora u uredu. Samostojeći fotokopirni uređaji su laserski strojevi i nude snažnije funkcije kao što su ispis, kopiranje, skeniranje dokumenata, pohranjivanje i slanje dokumenata i faksiranje.

Najveća prednost kopirnih strojeva je što omogućuju ispis na različite veličine papira. Fotokopirni uređaji imaju više ladica za papir, a moguće je istovremeno ispisivati na papir veličine A4 i A3. Također imaju dodatne ladice za različite veličine papira. Tvrtke koriste fotokopirni stroj za ispis omotnica, naljepnica, letaka i promotivnih materijala.

Na fotokopirni stroj može se spojiti nekoliko računalnih jedinica (do osam korisnika i više).

Konica Minolta Bizhub C554

Konica Minolta Bizhub C554/e (Foto: Optiprint, d.o.o.)

Konica Minolta Bizhub C554/e kopirni uređaj

Fotokopirni uređaj najčešće koriste srednje i velike tvrtke koje cijene laserski ispis i zahtijevaju dodatne postavke ispisa.
Ovu vrstu kopirnog stroja najčešće biraju veće građevinske tvrtke i veći projektanti.
Među odgojno-obrazovnim ustanovama najčešće ga biraju škole koje ga stavljaju u školske odbore.

 • Prikladno za: srednje i velike urede ispis na papire raznih veličina (kuverte, naljepnice, letci itd.)
 • Prednosti: Ispis do A3, ispis bez obruba, Wi-Fi, automatski dvostrani ispis, automatski ulagač papira za skeniranje i kopiranje.
 • Značajke: Ispis/skeniranje/kopiranje/faksiranje.
 • Format i tehnologija: A3, A2, laser.
 • Rezolucija ispisa: do 4800 x 1200 dpi.
 • Brzina ispisa: do 55 stranica u minuti (crno/bijelo i u boji).
 • Priključak: USB 2.0, mrežni.
 • Kapacitet ladice za papir: prva ladica od 500 listova, druga ladica od 500 listova, treća ladica od 5000 listova, četvrta ladica od 2500 listova, peta ladica od 2500 listova.
 • Mogućnost bežičnog ispisa: da
Optiprint printers

Odaberite pravi uređaj za svoj ured!

Još uvijek niste sigurni koji je višenamjenski pisač pravi za vas? Nazovite prodajne savjetnike Optiprinta 01 7987 500 koji će vas savjetovati i pomoći da napravite pravi izbor.

Više o Optiprint usluzi

U Optiprintu možete iznajmiti pisače  i jednostavno napraviti ispise, kopiranja i skeniranja u boji. Najam je jednostavan i dolazi u obliku Opti S, Opti M i Opti L paketa. Korisnici biraju iz raznolike ponude višenamjenskih pisača. Cijena mjesečnog paketa je fiksna i uključuje održavanje pisača i tehničku podršku. Zahvaljujući inovaciji beskonačne boje, korisnici Optiprinta ispisuju u boji po cijeni crno-bijelih ispisa.

Tri koraka do informativnog izračuna ponude

Zanima vas koliko bi vas koštao najam printera kod nas? Ispunite obrazac i u samo tri koraka dobit ćete informativnu ponudu.

U tri koraka do informativne ponude