Česta pitanja

Zašto najam pisača ili multifunkcijskog uređaja umjesto kupnje?

Najam pisača ili višefunkcionalnog uređaja omogućuje lakšu kontrolu troškova ispisa jer je cijena mjesečnog najma potpuno fiksna i bez dodatnih troškova.

Osim toga, nema početnog financijskog ulaganja pri kupnji pisača i, što je još važnije, nemate troškova pri kupnji spremnika i rezervnih dijelova za pisač.

Najam pisača riješit će vas briga u vezi s održavanjem uređaja. Zahvaljujući cjelovitoj usluzi korisnici štede i mnogo svojeg vremena.

Više o prednostima najma u odnosu na kupnju možete pročitati ovdje.

Kako se obračunava najam pisača?

Mjesečni paket ovisi o broju ispisa koje ćete napraviti u mjesec dana. Paket ćete unaprijed odrediti nakon savjetovanja s našim prodajnim stručnjacima.

Što sve uključuje najam pisača?

Fiksna mjesečna najamnina uključuje uređaj, postavljanje, redovito servisiranje, podršku, rezervne dijelove i potrošni materijal (spremnici itd.) te određen broj ispisa u boji ili crno-bijelih ispisa.

Moram li sam kupiti spremnike kad se isprazne?

Spremnici su uključeni u cijenu mjesečnog najma. Kada se spremnici isprazne, vraćamo ih u poduzeće i ponovo punimo. Na taj način izbjegavamo otpadni materijal.

Moram li u slučaju kvara pisača platiti servis?

Sve servisne usluge uključene su u cijenu mjesečnog najma.

Koliko je vrijeme odaziva u slučaju kvara?

Više od 95 % grešaka o kojima nas obavijestite do 12 sati obrađujemo istog dana, a greške koje prijavite nakon 12 sati istog dana ili najkasnije sljedećeg dana.

Što će se dogoditi ako mi se odabrani pisač ne sviđa.

U početku najma nudimo vam besplatno probno razdoblje. Ako utvrdite da vam odabrani model pisača ne odgovara, preuzet ćemo ga i prema dogovoru instalirati drugi.

Je li ispis u boji skuplji od crno-bijeloga?

Ne. Tvrtka Optiprint na temelju vlastita razvoja izjednačilo je cijenu ispisa u boji i crno-bijelog ispisa.

Imam mali ured i ne ispisujem često. Ima li smisla najam pisača u tom slučaju?

Svaki paket najma prilagođava se potrebama pojedinca i količini mjesečnih ispisa. Ako ispisujete manje, dogovorit ćemo se za manji paket.

Može li više korisnika upotrebljavati jedan pisač?

Da. Naši pisači i višefunkcionalni uređaji pogodni su za dinamično radno okruženje i imaju napredna rješenja za sve potrebe.

Nisam siguran koliko mjesečno ispisujem.

Prije instalacije provest ćemo analizu stanja ispisa i na taj način prilikom instalacije optimizirati ispisivanje u vašem poduzeću.

Kako ću znati koji mi pisač odgovara?

Naši prodajni stručnjaci nakon razgovora s vama dat će vam savjet u vezi s najpogodnijim uređajem za vaše radno okruženje.

Koliko brzo mogu dobiti pisač nakon što se odlučim za najam?

Pisač ćemo vam instalirati u roku od jednog do dva dana.

Je li IT/tehnička podrška uključena u cijenu najma pisača?

Da. Naši stručnjaci za tehničku podršku stalno su vam dostupni u pozivnom centru i na terenu.

Što je rješenje Optiprint?

Inovativno rješenje za ispisivanje koje smo razvili u poduzeću Optiprint omogućuje vam ispisivanje do 40.000 primjeraka u boji prije nego što u pisaču počne ponestajati boje. Riječ je o sustavu boja koji se povezuje s pisačem i koji se uvijek iznova može napuniti. Budući da se sustav ponovno puni, a ne baca, tako izbjegavamo gomile otpadnih spremnika i tonera kojima bismo nepotrebno onečistili okoliš.

Je li Optiprint međunarodna tvrtka?

Da. Osim cijele Slovenije, u kojoj se nalazi sjedište poduzeća Optiprint, sa svojim franšiznim modelom prisutni smo i u Hrvatskoj, Italiji, Srbiji, Rumunjskoj, Bosni i Hercegovini. Više informacija o tome kako možete postati naš franšizni partner možete pronaći ovdje.

Kako osiguravate podršku klijentima?

Tvrtka Optiprint sofisticiranim modelom najma pisača i višefunkcionalnih uređaja omogućuje bezbrižan ispis za više od 4100 partnera: malih tvrtka, velikih korporacija i mnogobrojnih institucija u javnom sektoru.

Za neprestanu podršku i eventualna pitanja dostupni su vam naši stručnjaci za tehničku podršku u pozivnom centru, u koje se uvijek možete pouzdati.