Kako se brinemo za printer kada na dulje vrijeme napustimo ured?

Iako većina ljudi danas ne može na godišnji odmor bez računala i pametnog telefona, svejedno sve glavne uređaje ostavljamo u uredu. Nekima je printer nezamjenjiv, dok drugi unaprijed ispisuju svoje dokumente ili pronalaze učinkovitije rješenje tijekom odmora.

kad napuštamo ured, naše se misli okreću pitanju kako osigurati da printer održi svoju optimalnu spremnost za tisak.

Rješenje je jednostavno!

Osnovno: NEMOJTE ODSPAJATI PISAČ OD NAPAJANJA (električnog)

Optiprintova inkjet tehnologija ispisa koristi 10 puta manje energije u odnosu na laserske pisače. Kad printer ispisuje, nije mu potrebna toplina za zagrijavanje tinte, već koristi pritisak na piezo element koji se pomiče naprijed-natrag i raspršuje tintu iz glave za ispis. (Igor Miličević, Odjel za razvoj Optiprinta).

Ako na dulje vrijeme odlazite na godišnji odmor ili napuštate ured, savjetujemo vam da ne isključujete printer iz struje. Nakon 15 minuta neaktivnosti, Optiprint printeri prelaze u stanje mirovanja, što omogućuje ekonomičnu potrošnju energije. Takozvani “eko-način” ili način uštede energije koji troši minimalno energije, u prosjeku 10 puta manje od aktivnog stanja pisača. (Igor Miličević, Odjel za razvoj Optiprint).

Preporučuje se da pisač ostavite spojen na struju, jer se tehnologija samoobnavlja. Kako bi osigurao kvalitetu ispisa, pisač se povremeno resetira i osvježava cikluse. Na taj način pisač neovisno održava radnu kvalitetu i posljedično daje kvalitetne ispise kada ga ponovno koristite nakon povratka s odmora. (Igor Miličević, Odjel za razvoj Optiprint).

Dodatno: PRINT TEST ili POKRENI STATUSNO IZVJEŠĆE.

Međutim, ako je jedan od zaposlenika u uredu tijekom odsutnosti, poželjno je da pisač izvrši pokretanje glave za ispis. Pisač bi trebao ispisivati ​​bilo što, čak i s minimalnim brojem ispisa. Možete i odabrati opciju Test Print (Probno ispisivanje) i provjeriti ostaje li neprekidni uložak netaknut.

Izvršite test ispisa na sljedeći način:

  • Optiprint PRINTER: Pritisnite i držite tipku X na uređaju dok se ne ispiše izvještaj (približno 5-6 sekundi).
  • MULTIFUNKCIJSKI UREĐAJ Optiprint: Na zaslonu uređaja odaberite “Instalacija”, zatim “Izvješća” i “Izvješće o statusu printera”.

Optiprint tim je uvijek tu za vas!

Ako imate problema s ispisom ili kopiranjem nakon povratka u ured, nazovite nas! Tim za usluge Optiprint možete kontaktirati na 01 7987 501. Na web stranici Optiprint postoji internetski obrazac za uslugu koji možete ispuniti i prijaviti tehničku grešku. Naši serviseri će vam pomoči u najkraćem mogućem vremenu.

Nadamo se da ćete imati sjajan odmor, bez nepotrebnih briga oko vašeg printera. A po povratku želimo vam bezbrižno ispisivanje i kopiranje.